Näin syntyi Urheilun huipulle

Kirjoittajat

Urheilun huipulle blogi

Vaihtuvia aiheita, monipuolisista näkökulmista. Urheilun huipulle -blogin kirjoittajien joukkoon kuuluu yhdistyksen jäseniä sekä urheilijoita.

Pekka Seppänen

Urheilun huipulle ry jakoi apurahan 29 nuorelle urheilijalle

Lue lisää

Näin syntyi Urheilun huipulle

Blogin kirjoittaja, Pekka Seppänen, on 26 elokuuta, 2022

Tuhannet suomalaiset saavat urheilusta hyvän ja säännöllisen toimeentulon. Hyvin harva heistä on urheilija.

Vaikka urheilija menestyisi kansainvälisestikin, yhteiskunnan antama julkinen tuki ei riitä elatukseen, hyvä jos edes valmentautumiskuluihin. 

Yritysten tukea ja sponsoreita saadakseen urheilijan on taas melkein pakko esitellä omaa elämäänsä ja itseään sosiaalisessa mediassa. 

 

Voisiko olla kolmaskin, täydentävä tukimalli, joka perustuisi yksityisten ihmisten yhdessä antamaan pyyteettömään tukeen?

Näitä olen pohdiskellut usein, joskus kovaankin ääneen. 

  

Luulisi, että Suomessa on vaikka kuinka paljon urheilua arvostavia ihmisiä!

Sellaisia, jotka voisivat tukea urheilijoita summalla, joka ei vaikuta heidän omaan elintasoonsa, mutta jolla olisi tuntuva merkitys nuorelle urheilijalle!

 

Kuinkahan monta kertaa huokailin noita lauseita sopivina ja sopimattomina hetkinä. Kunnes eräänä talvi-iltana huokailujeni kuulijaksi osui Risto Nieminen. Hän huudahti salamannopeasti, entisenä sprintterinä, että pannaan porukka pystyyn!  

 

Ei muuta kuin toimeen.

 

Kokosimme 34 perustajajäsenen joukon ilman erityisiä tieteellisiä kriteerejä. Halusimme kuitenkin perustajiksi monipuolisen ja monialaisen joukon, jotta näkyisi selvästi, että Urheilun huipulle on tarkoitettu kaikille, joilla on mahdollisuus antaa tukea. Mukana on entisiä huippu-urheilijoita ja urheiluun etäisesti suhtautuvia satunnaisia penkkiurheilijoita. Mukana on urheilujärjestöjen aktiiveja ja urheilujärjestöt kaukaa kiertäviä epäilijöitä. 

Niin syntyi toimintansa juuri käynnistänyt Urheilun huipulle ry, joka on uusi tapa tukea maailman huippua tavoittelevia urheilijoita. 

 

Alkuvaiheessa tukemme tulee olemaan kovin vaatimatonta jo vakiintuneiden instituutioiden tarjoamaan tukeen verrattuna. Mutta enemmän tukea on joka tapauksessa enemmän tukea.

 

Sen verran voisin kehua meitä, että tukemme menee perille. Emme maksa organisaatiollemme palkkioita, emme edes kulukorvauksia. Tuki menee sinne, minne se on tarkoitettukin, eli urheilijoille. 

Verkostollamme on laaja-alainen osaaminen kautta koko yhteiskunnan. Tarjoamme tämän verkoston ja tämän osaamisen tuettavien urheilijoidemme avuksi, tietysti sillä edellytyksellä, että nämä sitä itse toivovat. 

 

Jäsenistömme muodostaa yhteisön, jossa on mielekästä olla mukana ja jossa voi tutustua monenlaisiin upeisiin ihmisiin. Tästä tulee hauskaa, ei pelkästään hyödyllistä!

 

Pekka_Seppänen_1034x1400px

Pekka Seppänen on Urheilun huipulle ry:n puheenjohtaja

Topics: Pekka Seppänen

Urheilun Huipulle ry

Täytä lomake ja lähetä kysymyksesi meille.

Huipulle_Logo

Powered by